فیلم/جزوه ها
کنکور نظام قدیم بدیم یا کنکور نظام جدید ؟ به همراه بررسی سوالات کنکور نظام جدید و قدیم
مقالات مشاوره ای

بچههای نظام قدیمی که پشت کنکور موندند، با توجه به اینکه میتونند از بین کنکور نظام قدیم و کنکور نظام جدید یکی را انتخاب بکنند و تو کنکورش شرکت بکنند، چطور تصمیم بگیرند که در کدام یک از این نظامها شرکت بکنند بهتر است؟ و اگر تصمیم بگیرند که کنکور نظام جدید بدهند به جای نظام قدیم، با چه چالش و مشکلاتی رو به رو خواهند شد.
پارامترهای انتخاب بین کنکور نظام جدید و کنکور نظام قدیم
واقعیت اینه که این سوال، خیلی سوال پیچیدهای است و انقدر پارامتر و متغیر داره که نمیشه یک نسخه واحد برای همه پیچید. یعنی نمیتونیم بگیم که مثلا ریاضیها هر کی پشت کنکور مونده، همه برید کنکور نظام جدید بدید! یا مثلا تجربیها همه برید کنکور نظام قدیم بدید! باید پارامترهای مهم رو بررسی کنیم، ابزار فکر کردم بدیم به شما دانش آموزان یا فارغ التحصیلان و نحوه استفاده از اون ابزار رو یاد بدیم تا بهترین تصمیم رو بگیرید.
پارامترهای مهم که در این انتخاب ما اثر گذارند اینه که
- ما چه رشتهای هستیم؟ انسانی ؟ تجربی؟ ریاضی؟
- و حتی به سطح ما در تک تک درسها بستگی داره. اینکه ما در هرکدوم از درسها چه سطحی داریم، آیا قوی، ضعیف یا متوسط هستیم ؟
- آیا اگر خدایی نکرده به هر دلیلی امسال رتبه دلخواه خود رو نیارید، سال بعد هم می خواهید کنکور بدید یا نه؟
ما تو تک تک پارامترهای فوق بررسی می کنیم، تو بعضی پارامترها بعد از گفتن دلایل راحت میشه نتیجه گیری کرد که می گیم بهتون، تو برخی هم معیارهای تصمیم گیری می دیم که با توچه به شرایط خودتون تصمیم بگیرید.
چند سال پشت کنکور خواهیم بود ؟
یکی از پارامترهای مهم تصمیم گیری برای شما اینه که ببینید قراره چند سال پشت کنکور باشید ؟ یعنی اگر خدایی نکرده رتبه مورد نظرت رو در کنکور 99 نیاوردی می خوای کنکور 1400 رو بدی یا نه؟
- اگر می خوای 1400 مجدد کنکور بدی، به نظر انتخاب کنکور نظام جدید منطقی تر میاد چراکه سال بعدش مجبور نمیشی که یه سری کتاب جدید بخونی و کنکور بدی، در واقع یه بار امسال دیدی سال بعد فقط لازمه که مجدد بخونی و طبیعتا راحت تره.
- اگر امسال آخرین کنکورت هست، تو این پارامتر به نظر کنکور نظام قدیم برنده میاد.
اما قطعا در ادامه مقاله با ما همراه باشید و بقیه معیارها رو بخونید که این تصمیم، سرنوشت سازه براتون.

بررسی درس به درس دروس مهم و تاثیر گذار کنکور
میخواهیم توضیح بدیم که درسها چه تغییری کردند ؟ چطور درسهای مختلف رو بررسی کنید ؟ و چطور تصمیم گیری کنید ؟
تا جایی که با دبیران مختلف صحبت کردیم، به یک سری نتایج رسیدیم که در دروس عمومی، درس عربی و درس انگلیسی تا حدی تغییر داره کتابهای درسی و نه تعییر اینکه مثلا بگوییم این درس حذف شده یا این درس اضافه شده.

بررسی درس زبان انگلیسی
در درس زبان انگلیسی 8 درس پیش دانشگاهی تبدیل به یک زبان انگلیسی 3 درسته شده، در واقع بیشتر مطالب اون 8 درس در این 3 درس اومده. آیا میشه این رو یه تغییر رویکرد در نظر گرفت و گفت احتمالا این نشون میده هدف گذاری کتاب درسی چیز دیگری است و میخواهد مهارتهای دیگری رو در دانشآموز تقویت بکنه؟ از طرف دیگه با توجه به تغییر متنها و واژگان زبان جدید و اضافه شدن چند نکته گرامی به نظر چالش کوچیکی برای دانش آموز نظام قدیمی که می خواهد کنکور نظام جدید بده نیست و باید به خوبی بررسی بشه که می تونید از پس تفاوت ها بر بیایید یا نه. که در ادامه این مقاله کمک میکنیم تصمیم درستی بگیرید.
اگر تصمیم گرفتید که کنکور نظام جدید بدید، این فیلم های رایگان در آلاء رو برای درس زبان انگلیسی پیشنهاد می دیم بهتون
- صفر تا صد زبان انگلیسی دهم آلاء
- صفر تا صد زبان انگلیسی یازدهم آلاء
- صفر تا صد زبان انگلیسی دوازدهم آلاء

بررسی درس عربی کنکور نظام قدیم و جدید
تغییر رویکرد در درس عربی مشهود تره و یک مقداری نسبت به گذشته قواعد کمرنگ تر از ترجمه شده و اینکه شما بتونید درست ترجمه بکنید و درک درستی از متن داشته باشید، الان از نگاه کتاب درسی پر رنگ تره نسبت به گذشته. اما جالبه که فضای کنکور عربی نظام جدید در سال 98 شبیه فضای کنکور نظام قدیم بود و از این تغییر رویکرد کتاب درسی پیروی نکرد.
فضای کنکور 98 در درس عربی
در کنکور 98 سوالهای ترجمه نوعاً با قاعده حل میشد، نه با لغت. بعدش هم که متنی بود طبق روال کنکورهای نظام قدیم گذشته و در نهایت سوالات قواعدی بود که تعداد سوالات تقریبا همون بودجه کنکور سابق بود. نهایت یکی دو تست لغت داشت که احتمالا دانش آموز نظام قدیمی ممکن بود از پس اونها تو کنکور نظام جدید بر نیاد [چون که به لغت ها و عبارات جدید بر میگشت].
واقعا نظام جدید و قدیم تو عربی چقد فرق دارند ؟
اگر کسی بخواهد در درس عربی کنکور حداکثر حدود 70 الی 80% عربی بزند، از دید دانش آموز نظام قدیم خیلی تفاوتی بین نظام جدید و قدیم نیست، برای دانش آموز نظام جدیدی که اصلا منطقی نیست کنکور نظام قدیم بده، برای نظام قدیمی هم اگر بخواد کنکور نظام جدید بده تو قواعد با سوالهای سادهتر و مباحث کمتری مواجه میشه اما احتمالاً یک یا دو تست کنکور را تو بحث ترجمه از دست میده که به معنای لغت بر میگرده.
یک تفاوت مهم در عربی که حتما در نظر بگیرید، کنکور جدید با توجه به جملات کتاب نظام جدید طراحی شده، یعنی ممکن است دانش آموز جمله را بخواند اما خیلی بعضی لغات را متوجه نشود. توصیه میکنیم متنهای جدید رو بخونید از طرفی به نظر میرسه این موضوع برای دانش آموز نرمال نظام قدیمی خیلی مشکل ساز نخواهد بود، چون سوالهای قواعد رو باز میتونه بدونه لغت بزنه. دانش آموز ضعیف هم چون قواعد نظام جدید حذفیات زیادی داشته و سادهتره به نظر موفق تر می تونه باشه تو کنکور جدید. البته با توجه به اینکه میدونیم دانش آموز نظام قدیم در عربی از دانش آموز نظام جدیدی قویتر پرورش پیدا کرده.
اما واقعا نمیشه گفت که آیا کنکور 98 در عربی معیار است یا نه؟!
کنکور 98 تنها چیزی است که موجوده و احتمال زیاد انقلابی صورت نخواهد گرفت چون کنکور قدیم و جدید نسبت به هم در درس عربی انقلابی نداشتند حالا چه برسه به دو تا کنکور نظام جدیدی! لذا کنکور 98 در درس عربی به نظر محکم تر از بقیه ملاکهاست.
اگر تصمیم گرفتید که کنکور نظام جدید بدید، دوره رایگان صفر تا صد آقای علی مرادی و جمع بندی رایگان عربی در 14 + 6 ساعت آقای ناصح زاده رو پیشنهاد می کنیم ببینید و سپس از الماس عربی و تفتان عربی و همایش طلایی عربی برای مرورهاتون استفاده بکنید.
پس منی که نظام قدیم هستم بدونم که توی عربی و انگلیسی تا حدی کتاب درسی دنبال اهداف متفاوتیه تو نظام جدید آموزشی و باید طبق چیزی که در ادامه پس از بررسی دروس مختلف یاد میدهیم این موضوع رو تحلیل کنیم.

بررسی درس فارسی و دین و زندگی
در دروس فارسی و دینوزندگی(معارف) تا حد زیادی حذف صورت گرفته، یعنی میشه گفت که تقریبا آنچنان تفاوت ویژهای نداریم و بیشتر حذف داریم. مثلا اینکه ما دیگه کتاب زبان فارسی نداریم و موضوعات زبان فارسی تا یه حد کمتری به شکل پراکنده تو همون کتابهای فارسی دهم و یازدهم و دوازدهم پخش شده. و در درس دینوزندگی هم تقریبا بیشتر رویکرد حذف بوده. اما تغییراتی هم داشتیم که در ادامه می بینیم.
در کنکور 98 در درس دین و زندگی یک مقدار رویکرد به سمت نظام جدید بود، مثلا در نظام قدیم معنی آیه داشتیم ولی متن عربی نداشتیم اما در کنکور 98 در درس دین و زندگی متن عربی گذاشته بودند برای نظام قدیمی ها، به هر حال تو هر رشته ای در کنکور 98 حدود 2 یا 3 تست کنکور از متون و سبک نظام جدید بود. که این موضوع خطرناکی محسوب میشه و نمیشه نادیده گرفت.
از طرف دیگه باید در نظر گرفت که معارف (دین و زندگی) یک کتاب متن محور است، مرورهای قبلی باعث شده که بخشی از کتاب را حفظ باشید و وقتی تصمیم بگیرید که به جای کنکور نظام قدیم، نظام جدید بدید با یک متن جدید مواجه خواهید شد، یک ادبیات جدید می تونه کمی اذیت کننده باشه که باید حتما در نظر بگیرید.

حالا بریم سراغ دروس اختصاصی، مثلا از شیمی شروع کنیم،
بررسی درس شیمی کنکور نظام قدیم و جدید
در شیمی تقریبا میشه گفت که یک تغییری توی اصطلاحات اتفاق افتاده، فصل بندیها یک مدل جدیدی هستند و اسم فصلها دیگه اصطلاح های شیمی نیستند، یه مقدار عناوین عوض شده و یک سری حذفیات کوچیک هم داریم که عموما مطالب خشکی بودند که شاید حفظ کردن اونها برای بعضیها چالش داشت.
فصل بندی ها در شیمی جدید تغییر کردند
قبلا در نظام قدیم فصلها موضوعی بودند ولی کتابهای جدید دیگه این پارامتر رو نداره، یعنی این موضوعی بودن را گذاشتن کنار و مفاهیم رو پراکنده کردند، مثلا استوکیومتری تو فصل 1 و 2 دهم و یه جاهایی ترکیبش با محلولها که قبلا توی سوم دبیرستان بود، رفته فصل 3 دهم بعد یک بخشی از درصد خلوص و بازده رو بردند تو یازدهم و بعد محدود کننده رو کلا حذف کردند. البته این همچین هم بد نیست موقع خوندن درس دچار کسالت نمی شید.
شیمی آلی در شیمی نظام جدید
از طرفی بعضی مفاهیم مثل شیمی آلی در نظام جدید پر رنگ تر شده و دیگه در حد چند صفحه نیست و جدی تر هست، که در این موضوع خاص، برای کسانی که مدل حفظی تر هستند بهتر شده و می تونه خوب و دلچسب باشه و برای اونهایی که تحلیلگر هستند میتونه سخت باشه.
معادلات واکنش های شیمیایی در کنکور
یک نکته مهم دیگه، در کنکور 98 شاهد این بودیم که تمام معادلات شیمیایی که لازم داشتیم را به ما داده بودند، در صورتی که در نظام قدیم ابتدای فصل 1 شیمی سوم دبیرستان ما باید اول در مورد معادلات شیمیایی صحبت میکردیم و معادله نویسی یاد میگرفتیم بعد انواع اقسام اونها مثل سوختن، ترکیب و تجزیه رو بررسی میکردیم و حفظ میکردیم که به نظر میرسه در نظام جدید بهش نیازی نیست، البته امیدواریم که در کنکور 99 شاهد تغییر رویکرد نباشیم.
نتیجه گیری در درس شیمی کنکور
بنابراین به نظر می رسد که دانش آموز متوسط و ضعیف نظام قدیم در درس شیمی، می تونه با یک برنامه ریزی بهتر و مدرن تر نتیجه ی بهتری توی شیمی نظام جدید بگیره ولی دانش آموز قوی باتوجه به اینکه چم و خم کتاب قدیم توی ذهنش هست، به نظر میرسه که می تونه توی نظام قدیم نتیجه بهتری بگیره
اگر تصمیم گرفتید که کنکور نظام جدید بدید برای درس شیمی می تونید رو دوره های رایگان آلاء برای شیمی نظام جدید حساب باز کنید و از همایش تفتان شیمی و همایش طلایی شیمی برای جمع بندی و مرور استفاده کنید.
در ادامه بیشتر بررسی می کنیم و می بینیم که در چه زمینه هایی کنکور ممکنه تغییر بکنه و چه پارامترهایی هست که باید در نظر بگیرید، با ما همراه باشید.

بررسی درس فیزیک کنکور نظام قدیم و جدید
در درس فیزیک تقریبا بیشتر حذفی داریم و چیز جدیدی اضافه نشده حالا یکی دو مورد مبحث کوچیک مثل قانون برنولی اضافه شده، که سنگین نیستند و از طرف دیگه
- مباحث حذف شده سوالات سختتر و چالشی تری در کنکورهای اخیر داشتند و این حذف شدنها به نفع دانش آموز بود.
- دانش آموزان نظام قدیمی نوعا در درس فیزیک، دانش آموزان تحلیلی تر هستند یعنی با ابزارهای ریاضیاتی بیشتری که دارند، راحت تر میتوانند سوالات فیزیک کنکور را تحلیل کنند.
مطالب زیادی از فیزیک حذف شدند
مباحث زیادی از فیزیک تو نظام جدید حذف شده که توصیه میکنیم که در انجمن آلاء با دوستاتون لیست مباحث رو مرور کنید که خیلی از این مباحث حذف شده فیزیک در نظام جدید اینجا نوشته شده و می تونید بخونید. مثلا مطلب الکتریسیته جاری واقعا سبک شده و مسائلی مثل بهم بستن مقاومت و خازن در حد خیلی سادهای مطرح شده در کتابهای نظام جدید و حذف شده محسوب میشه.
در کل در فیزیک نگاه ما اینه که نظام جدید ساده تر از نظام قدیمه. اینکه میگیم سادهتر به معنی حجم کمتر است، مگرنه لزوما ساده تر به معنی آزمون سادهتر نیست و لازمه که همون وقت رو بذارید و مفهومی بخونید که در ادامه راجع به این موضوع مفصل تر صحبت میکنیم.
فقط باید نظام قدیمیها اگر تصمیم گرفتند کنکور نظام جدید بدند به یه سری نکات ریز دقت کنند، مثلا در نظام جدید معادله نوسان را به صورت کسینوسی می نویسیم در حالی که در نظام قدیم به صورت سینوسی ( x=asinwt ) می نوشتند که خیلی هم فرقی ندارند.
برای فیزیک نظام جدید می تونید روی دورههای رایگان صفر تا صد فیزیک نظام جدید آلاء و کارگاه نکته و تست فیزیک آلاء که توسط آقای کازرانیان تدریس شدند حساب باز کنید و برای جمع بندی و مرور هم همایش تفتان فیزیک توسط آقای فدایی فرد خیلی کمک کننده خواهد بود.
آیا به همین نسبت سوالات کنکور فیزیک ساده تر شده ؟
در سال 98(امسال) سوالها سادهتر بود و در مباحثی که بین نظام جدید و نظام قدیم اختلاف بود، مثل همین معادله نوسان که بالاتر گفتیم، عملا سوال ندادند و سوالات به نحوی بود که با مشترکات نظام جدید و قدیم قابل حل بود. از طرفی حجم ریاضیات مورد نیاز برای حل یک مسئله خیلی پایین اومده بود، بنابراین برای دانش آموز نظام قدیمی که تحلیلیتر بار اومدند کنکور سادهای میشه در نظر گرفت ولی برای نظام جدیدیها می تونیم بگیم کمی سنگین بود.

بررسی درس زیست کنکور نظام قدیم و جدید
تغییر اصطلاحات (فارسی سازی) در زیست شناسی کنکور نظام جدید
در رابطه با زیست هم تغییر رویکرد داریم، علاوه بر تغییرات کوچیکی که اتفاق افتاده اصطلاحها عوض شده و تا حد زیادی فارسی سازی شده (بومی سازی شده) و این ممکنه مقداری ما رو که نظام قدیمی هستیم و می خواهیم به نظام جدید تغییر بدیم اذیت بکنه اما به نظر میرسه که با حل تست زیاد میشه این مشکل رو حل کرد یعنی اصطلاح جدید چیزایی که قبلا بلد بودیم موقع خوندن تست به یادمون میاد، اما تغییر جدی تری در زیست شناسی نظام جدید داریم که بررسی می کنیم
مسائل عددی در مقابل مسائل مفهومی و تصاویر زیست
در زیست نظام قدیم ما خیلی پر رنگ مسائل عددی داشتیم، حتی تو فصل پروتئین سازی تعدادی جابهجایی ریبوزوم رو از ما می خواستند که کلا در زیست نظام جدید این مسائل عددی رو نداریم. از طرف دیگه در زیست نظام جدید شکل های کتاب درسی قشنگ تر شده یعنی به یادگیری ما کمک بیشتری می کنند و نکته هاش بیشتر و مفهومی تر شده، در واقع میشه گفت که در نظام جدید مسائل عددی جای خودشون رو به مسائل مفهومی و تصاویر دادند که تصاویر رو توضیح دادیم و مسائل مفهومی رو در ادامه بیشتر باز می کنیم.
مباحث افزوده شده و حذف شده زیست نظام جدید و سایه های جاماندهی آن
در زیست نظام جدید ویروس، باکتری، قارچ و آغازیان کلا حذف شده و فصل تنفس و فتوسنتز در نظام جدید خیلی سبک تر از نظام قدیم شده ولی به جاش کاربردی تر و مفهومی تر شده. از طرف دیگه مباحثی هم یا کلا اضافه شده و یا تکمیل تر شده که در نظام قدیم نبوده، مثلا:
- فصل 1 زیست دهم رو بچه های نظام قدیمی اصلا نداشتند که بعضی ها میگن به نظر میاد فصل پر اهمیتی نباشه، اما تو زیست این جمله خطرناکه و باید حواستون به همه چی باشه، در کارگاه نکته و تست آلاء آقای امینی حدود 4 ساعت رو به این فصل اختصاص دادند، هم کامل تدریس کردند و نکات ریزش رو گفتند و هم همه ی تیپ تست هاش رو حل کردند.
- یا مثلا تو فصل دوره جنسی خانم ها یک نمودار دوره جنسی داریم که اضافه شده و دانش آموز نظام قدیمی ندیده یا به این ریزی بلد نیست. تو جزوه دوره جنسی خانم های آلاء این مطلب به طور کامل توسط آقای موقاری باز شد.
حتما دیدید که بعضی مواقع با فتوشاپ چیزی رو از تصویر حذف می کنند و یادشون میره سایه اش رو حذف کنند، زیست نظام جدید هم الان همینطوره یه سری مباحث حذف شده ولی سایه اش در کتاب های نظام جدید دیده میشه، البته اگر کنکور 98 رو معیار قرار بدیم میشه گفت که به این سایه ها و سوال هایی که میشه ازش داد فقط آزمون های آزمایشی توجه می کنند و در اهداف کنکور نظام جدید نیست، از طرف دیگه چون تنها کنکور سال 98 رو داریم نمیشه به قطعیت این رو گفت و توصیه می کنیم که حتما بخونید و از روش رد نشید. در کارگاه نکته و تست زیست شناسی آلاء آقای امینی و صفر تا صد زیست دهم، یازدهم و دوازدهم آلاء آقای موقاری این مباحث رو کاور کردند.
تغییر قیدها و تک جمله ها در زیست نظام جدید
در نظام جدید قیود زیست یه مقدار تفاوت کرده نسبت به نظام قدیم! این برای کسی که از نظام قدیم میاد نظام جدید خیلی خطرناکه! بنابراین اگر تصمیم گرفتید کنکور نظام جدید بدید و از نظام قدیم مهاجرت کنید، باید ذهن خودتون رو از قیود پاک کنید و از اول قیدها رو بخونید. در پاراگ راف های متن کتاب زیست نظام جدید تعدادی تک جمله وجود داره در مورد یک موضوع خاص که دیگه هیچ کجای 3 کتاب درسی تکرار نشده و در کارگاه تست های آلاء پوشش داده شده.

بررسی درس ریاضی تجربی کنکور نظام قدیم و جدید
در درس ریاضی تجربی تقریبا میشه گفت که هیچ تغییر اصطلاحی نداریم یعنی مثلا برای مشتق، یک اسم جدید نگذاشتند. ما در ریاضی تجربی فقط حذف داریم و یه موضوعات خیلی خیلی کوچیکی اضافه شده مثلا در نظام جدید در کاربرد لگاریتم یک فرمولی برای قدرت زلزله داریم که در نظام قدیم نداشتیم. در واقع از 30 تست ریاضی تجربی، 25 الی 27 تست مشترک هست بین نظام قدیم و جدید و این موارد به قدری کم هستند که اگر از نگاه ریاضی به قضییه نگاه کنیم، نظام جدید رو به نظام قدیم ترجیح میدیم.
کنکور 98 در درس ریاضی تجربی چطور بود ؟
در کنکور 98 از 30 تا سوال ریاضی تجربی، 27 تا سوال مشترک بوده بنابراین خیلی تفاوتی بین نطام قدیم و نظام جدید نبوده ولی توی ادبیات سوالها یکم به ادبیات سوالهای نظام جدید نزدیک تر بودند، هر چند اگر کسی تو ریاضی مسلطه یعنی یک کتاب کمک آموزشی رو خوب کار کرده و تست هاش رو تحلیل کرده، بعید میدونیم که تغییر ادبیات در جلسه کنکور دچار مشکلش کرده باشه. بنابراین در درس ریاضی تجربی سال 98 بین ریاضی نظام قدیم و جدید تفاوت چشم گیری دیده نمی شد. 3 تا سوال از 30 تا سوال تفاوت یعنی 10%.
برای ریاضی تجربی سه دوره کاملا رایگان خوب در آلاء داریم که توسط آقای ثابتی و آقای امینی راد و آقای صدری هم خوب و کامل تدریس شده و هم کلی تست حل شده، کلاس رایگان و لایو آقای شامی زاده رو داریم که هم تدریس می کنند و هم حدود 2500 تا تست حل می کنند و در کنار این ها یه طرح خاص برای ریاضی تجربی داریم به نام راه ابریشم توسط آقای ثابتی، که توصیه می کنیم حتما توضیحاتش رو کامل بخونید.

لزوما حذف شدن یک موضوع به معنی برد کردن ما نیست
یک خلاصهای تا اینجا در مورد همه دروس گفته شد، فرض کنید من یک دانش آموز هستم و یک سطحی دارم در هر یک از این درسها باید چی کار بکنم بالاخره ؟ مثلا شما میگویید که از ریاضی انتگرال حذف شده، اگر من انتگرالم خوبه آیا باید از حذف انتگرال از ریاضی خوشحال بشم ؟ یعنی باید تصمیم بگیرم برم نظام جدید ؟ خب من به نفعم هست که تست انتگرال رو ببینم. مقاطع مخروطی حجم زیادیش حذف شده، من مثلا بیضی و هذلولی و سهمی رو خیلی خوب بلدم و تستش رو راحت میزنم، خب آیا باید از حذف این مباحث خوشحال بشم ؟ بنابراین لزوما حذف شدن یک موضوع به معنی برد کردن ما نیست و به این معنی نیست که ما باید تصمیم بگیریم و نظام خودمون رو عوض بکنیم.
خب پس باید چی کار بکنیم ؟ و کدام کنکور را انتخاب کنیم ؟
این تصمیم به قدری مهم است که شما براش 3 تا 4 روز زمان صرف کنید، بنابراین باید یه کار اصولی انجام بدید. کار اصولی اینه که تو تک تک درسها اول تصمیم بگیریم که آیا رفتن من از نظام قدیم به نظام جدید کار درستی هست یا نه؟!
هر دو نظام جدید و قدیم رو انتخابی کنکور میدیم ؟!
خب طبیعتا ما نمی تونیم بگیم که فارسی رو مثلا نظام قدیم کنکور می دیم ولی عربی رو نظام جدید! باید یک نظام رو امتحان بدیم، ولی می خواهیم چی کار کنیم ؟ می خواهیم به یک تصمیم درست برسیم.
یعنی مثلا فارسی، با تغییراتی که اتفاق افتاده چقدر میتونه من رو اذیت بکنه ؟ آیا فلان موضوعی که حذف شد نقطه قوت من بود ؟ یا فلان موضوعی که اضافه شد خیلی عجیب و غریبه ؟ خیلی ترسناکه برام ؟ باید
- راجع به همه اینها مفصل بشینید یکی دو ساعت فکر بکنید
- و تغییرات رو بخونید
- و لیست دقیقی از حذفیات و تغییرات بدست بیارید
- و در نهایت راجع به فارسی به یک جمع بندی برسید که تغییرات فارسی به سود من هست که برم نظام جدید یا نه!
تک تک دروس همینطور، عربی، دین و زندگی، زبان انگلیسی و… را آخرش یا میگویید بله یا میگویید نه.
بله به این معنیه که می خواهیم از نظام قدیم به نظام جدید کوچ بکنیم.
حالا بعد از انجام این کار، یه تعداد درس از من، نظر کوچ کردن به نظام جدید رو گرفتند، یه تعداد درس هم میگویند نه بمون تو نظام قدیم.
با توجه به اینکه دروس اختصاصی مهم ترند و ضرایب بزرگتری دارند، دروس اختصاصی رو 2 تا حساب بکنید. یعنی چی؟ یعنی اگر تو ریاضی تصمیم به رفتن به نظام جدید دارید، انگار ریاضی 2 تا درسه، یعنی 2 برابر فارسی مهمه.

نحوه شمارش نظام قدیم و جدید در جدول و تصمیم گیری
خب همه این کارها رو تو دروس مختلف بکنیم، بعد نظام قدیمها و نظام جدیدها رو بشمارید. مثلا من میشمارم می بینم که من تو رشته تجربی مثلا 4 تا درس دارم تو عمومی، 4 درس دارم تو اختصاصی ( زمین شناسی رو حساب نکردیم ) و با توجه به اینکه قراره دروس اختصاصی ضریب 2 بگیرند از نظر اهمیت خودم برای کوچ کردن، در واقع من 12 تا تصمیم دارم، 12 تا جای خالی دارم که با نظام قدیم یا نظام جدید پر میشه البته ریاضی، 2 تا جای خالی داره، اگر تصمیم گرفتم برم نظام جدید، 2 تا نظام جدید کنار هم مینویسم و اگر تصمیم گرفتم نطام قدیم بمونم 2 تا نظام قدیم کنار هم می نویسم. این 12 تا رو پر بکنید ببینید تو این ها نظام قدیم ها بیشترند یا نظام جدید ها.
اگر امتیاز ها مساوی شدند چی ؟
خیلی بعیده که 6-6 کنید. یعنی در واقع 6 تا نظام جدید و 6 تا نظام قدیم که در این صورت باید برید سراغ استخاره، یعنی دیگه هیچ راه حل منطقیی براش وجود نداره. و عوامل کوچیک دیگری می تونند تاثیر بگذارند روی تصمیم شما که روی نظام جدید و نظام قدیم یکی رو انتخاب بکنید. بعیده کسی 6-6 کنه ولی اگر کسی 5-7 کرد باید بره سراغ 7. یعنی اگر 7 بار کلمه نظام جدید رو نوشتید و 5 بار کلمه نظام قدیم، خب به سود شماست که برید سراغ نظام جدید.

کتاب خیلی گرونه، چی کار کنیم ؟
یک سری جزئیات هم هست، مثلا وقتی که از نظام قدیم کوچ میکنید به نظام جدید باید کتاب جدید بخرید و که کتاب جدید خریدن هم با توجه به قیمت کتابها الان یک مبلغ چشم گیری میشه.
اما کمتر کسی سرنوشت خودش رو به یک یا دو میلیون هزینه گره میزنه، یعنی اگر به این نتیجه برسه که باید بره نظام جدید این هزینه رو هر طور که شده جور میکنه. بنابراین این جزء عواملی است که باید کمتر روی تصمیم گیری ما اثر بگذاره. یعنی ما اول تصمیم خودمون رو مستقل از مسائل مالی بگیریم و بعدا یک فکری برای مسائل مالیش بکنیم.
انتخاب کتاب مناسب
از طرف دیگه اگر قرار شد تصمیم به خرید کتاب برای نظام جدید بگیرید، برای اینکه بدونید چه کتابی بخرید و خدایی نکرده خرید اشتباه انجام ندید، بهتون توصیه می کنیم نقدها و تحلیلهای کتاب در سایت چی بخونم رو بخونید دقیق و در نهایت تصمیم بگیرید.

کنکور نظام قدیم آسون تره یا نظام جدید ؟
یک موضوع دیگری که بعد از تصمیم گیری مهم میشه و حتی شاید در تصمیم گیری ما هم اثر گذار باشه و خیلی موقع ها دانش آموزان می پرسند که کدوم آسون تره ؟ نظام جدید یا نطام قدیم ؟
این سوال به نظر ما ذاتا غلطه، که نظام جدید آسون تره یا نظام قدیم ؟!
اگر مبحثی بخواهیم نگاه کنیم که خیلی تخصصی هست، در مورد یک موضوع حذف شده میشه گفت آسون بود یا سخت بود حذف شد. ولی نظر کلی نمیشه داد، چراکه حذف شدن مطالب به معنی آسون تر شدن نیست اتفاقا اگر قرار باشه از یک موضوع سخت سوال طرح کن طراح بیشتر رعایت دانش آموز را می کند تا یک موضوع ساده. وقتی یک موضوعی کم حجمه طراح مجبوره بیشتر به جزئیات دقت بکنه. پس این سوال ذاتا غلطه که نظام قدیم آسون تره یا نظام جدید؟
در واقع میشه اینطور گفت که وقتی مباحث حذف میشه، همون وقتی که قبلا برای خواندن مطالب بیشتری می گذاشتیم الان مجبوریم برای خواندن مفهومی تر اون مطلب بذاریم.
موضوع دیگر اینکه کنکور سال 98، اولین کنکور نظام جدیده، آیا واقعا معیاره ؟
در این قسمت بحث ما مدل و رویکرد آزمون نیست، صرفا سختی و آسونی تست ها در کنکور 98 است که آیا می تواند معیاری برای کنکور 99 باشد یا نه؟
نحوه پیش بینی کنکورهای نظام قدیم در سال های اخیر
ما تجربیاتی که از سوالات کنکور داریم، یک تجربه چند ساله است، مثلا اگر یک معلم عربی با قطعیت می گوید که 8 سوال ترجمه میاد، این تجربه از اینجا بدست اومده که دبیر چندین سال کنکورها رو پشت سر هم بررسی کرده به یک نتیجه ای رسیده، حالا ما در کنکور نظام جدید تنها یک کنکور برگزار شده. بنابراین منابع موجود برای حدس سوالات کنکور کمه ضمن اینکه سازمان سنجش نسبت به آدمی که توی نظام جدید تربیت شده و 12 سال اومده بالا هنوز شناخت کافی نداره، مثلا شنفتید که میگن فیزیک نظام جدید در کنکور 98 خیلی آسون بود. ( البته کنکور 98 بیشتر با دیدگاه دانش آموز نظام قدیمی خیلی آسون به نظر می رسید ولی برای یک دانش آموز نظام جدیدی می تونست متوسط به بالا و حتی سخت در نظر گرفته بشه که بستگی به نحوه پرورش اون دانش آموز داره)

آیا سطح سوالات کنکور 99 مثل کنکور 98 خواهد بود ؟
به طور مثال اگر فیزیک رو در نظر بگیریم، خب آیا سال آینده سازمان سنجش فیزیک رو در همین حد نگه می داره ؟در همین حد ساده ؟ سازمان سنجش کار آماری خوب و بسیار علمی روی آزمون انجام میده. یعنی چی؟
یعنی وقتی می بینه میانگین فیزیک رفته روی مثلا فرض کنید 24%، میگه 24% برای کشور زیاده این میانگین، باید بیاد مثلا روی 17%. یا مثلا میگه میانگین زیر هزار ها رفته روی 74%، میگه میانگین زیر هزار ها باید روی 55% باشه پس آزمون رو در واقع کمی سخت تر می کنه تا میانگین ها کاهش پیدا کنه، این به این دلیله که یک سری استانداردها و یک سری اصول دارند در واقع باید یک آزمون به قدری سختی یا آسونیش استاندارند باشه که تمایز بین آدم ها مشخص بشه.
خب کنکور ساده باشه چی میشه ؟!
اگر آزمون خیلی ساده باشه، همه 100 نفر اول ریاضی رو 100 میزنند، اگر تو همه درس ها خیلی آسون باشه، 100 نفر اول همه درس ها رو 100 میزنند، خب این 100 نفر همگی دارای رتبه 1 خواهند شد، خب کی از بین اینها بره پزشکی دانشگاه تهران بخونه ؟ بنابراین کنکور باید به قدری سختی و آسونیش استاندارد بشه که 100 نفر اول کنکور دارای تمایز مشخص باشند.بنابراین اگر امسال سوالات فیزیک کنکور آسون بوده، دلیل نمیشه سال بعدی هم آسون باشه.
بنابراین خیلی نباید کنکور 98 روی تصمیم گیری شما اثر بگذارد. پس راجع به تک تک درسها تصمیم بگیرید که باید کوچ بکنید به نظام جدید یا نظام قدیم باقی بمونید، درس های تخصصی رو 2 تا حساب بکنید، بعد جمع بزنید ببینید که باید کوچ بکنید از نظام قدیم به نظام جدید یا نه.
امیدورایم که بهترین نتیجه رو راجع به این سوال بگیرید و سال پر خیر و برکتی رو براتون آرزومندیم،
از آقایان نباخته، فدایی فرد، علیمرادی، امینی راد، گودرزی، ثابتی، عزتی، موقاری و خانم کاغذی که ما رو در نوشتن این مقاله یاری کردند سپاس گذاریم.
خدانگهدار شما.
تگ ها