فیلم/جزوه ها
تابلو راهنما، فرسنگ سوم
فرسنگ سوم راه ابریشم (ریاضیات ریاضی) محمد صادق ثابتی
به نام خدا
جلسه صفر- فرسنگ سه – راه ابریشم (ریاضیات ریاضی)
موضوعات اصلی که در فرسنگ سه باهم مورد بحث قرار میدیم ، اصل ماجرا خود مثلثات هست که در سال دهم و یازدهم خونده شده است و همچنین مثلثاتی که در سال دوازدهم خونده میشه
البته این مباحث مثلثات در فرسنگ4 هم ادامه خواد داشت. یعنی میشه گفت حدود شصت تا هفتاد درصد مباحث مثلثات رو تو این فرسنگ میخونیم و باقی مباحث بریا فرسنگ چهار باقی میمونه.
در هندسه پایه کار ما اختصاص داره به موارد چند ضلعیها، خواص چندضلعیها از جمله متوازی الاضلاع و ذوزنقه و .... بررسی نکات اضلاع، زاویههاو مساحتها در حالت های مختلف.
میشه گفت یک جورایی این فرسنگ در امتداد فرسنگ دو هست و بهتره که شما قواعد و مباحث تالس و تشابه رو به خوبی بخونید و تیپهای بخصوص تالس رو کار کرده باشین و اینجا که وارد چندضلعیها میشین از اون نکات استفاده کنید.
در هندسه سه، کار ما اختصاص داره به ماتریسها البته ماتریس ها نسبت به فرسنگ دو یک بار سبکتری داره نسبت به گسسته چون در فرسنگ قبلی گسسته مبحث سبک تری داشت ولی در این فرسنگ به نسبت بار سنگینتری خواهد داشت.
در بحث گسسته وارد مبحث الگوریتم تغییر، و هم نهشتی ها خواهیم شد یعنی موضوعات هم نهشتی رو تا ابتدای بحث حل معادله و نامعادله باهم پیشروی میکنیم.
خواص هم نهشتی بخصوص برای ما خیلی مهم هست، قواعدش رو اثبات میکنیم و یک خورده هم مفهومی تر باید کار کنیم چون خود همنهشتی وقتی دقیق یادگرفته بشه خیلی از سوالاتی که توی الگوریتم تقسیم، حتی بخشپذیریهاستش و کار کاردن با سایر خواص نظریه اعداد راحتتر میشه با سوال برخورد کرد.
همنهشتی یک ابزار بسیار بسیار مهم برای دانشآموزها هست که بتونن ازش استفاده کنند.
مانند فرسنگهای قبلی وارد کتاب درسی خواهیم شد و در صورت لزوم تمرینات کتاب درسی رو از دید یک دانشآموز حرفهای شروع به بررسی و تحلیل میکنیم و نکات کتاب درسی رو هم به دید یک طراح استخراج میکنیم تا موضاعات بتونن مفید باشن.
پس موضاعات کتاب درسی چه درپایه دهم و چه درپایه یازدهم و دوازدهم مد نظر ما خواهند بود ، گرچه در سال دهم اون تیکه مثلثات خیلی موضوعی نداره که ما وارد کتاب درسی بشیم اما در سال یازدهم و دوازدهم از دید تمرینی وارد کتاب درسی خواهیم شد.
پیشنهاد ما به دانشآموزانی که ما رو در فرسنگ 3 همراهی میکنن اینکه، مباحث یکنوایی رو در فرسنگهای قبلتر مطالعه کنن و برای خود برسی و بحث کنن و همچنین موضوعات مرتبط با پیله ها که در هندسه به دردشون میخوره رو حتما یک نگاهی از قبل بندازن.
تست های ستاره دار مرتبط با تالس که در فرسنگ دو گفته شد اونها رو حتما مورد بررسی قرار بدن و نکات خاص در مبحث ماتریسها رو از فرسنگ یک و دو ، تستهای ستارهدار در هندسه سه رو بازم نگاه کنن.
در برنامه خود حتما یک تایم خالی داشته باشین که تو اون تایم به فرسنگ یک و دو برگردین و اونها رو مورد بررسی قرار بدین.
تستهای ستارهدار چه در این فرسنگ و چه در فرسنگهای قبل و بعد، حداقل موضوع و کاری هست که یک دانشآموز باید از مباحث فرسنگی که ارائه میشه انجام بده.